Üks positiivne ja negatiivne näide kasutatavusest veebis (nädal 12)

Positiivne ja negatiivne näide kasutatavusest veebis


Positiivne näide:

Allalaadimise aeg on oluline. Investeerige heasse majutamisse, nii et külastajad ei oota saidi laadimisel kaua aega.
Veenduge, et sait saaks kohaneda erinevate ekraanisuuruste ja aeglase Interneti-ühendusega.
Amazon.com on hea näide taskukohase veebisaidi kohta.
Sait on optimeeritud nii arvutite kui ka mobiilseadmete jaoks.
Paigutus on paindlik ja kohandub automaatselt erinevate ekraanisuurustega.
On olemas puhta liidesega mobiilirakendus, vähem teavet ja selge sisuhierarhia. See mobiilne versioon töötab suurepäraselt isegi aeglase Interneti-ühenduse korral.
Külastajad tulevad teie saidile kindlatel eesmärkidel. Teie ülesanne on aidata neil neid eesmärke võimalikult kiiresti saavutada. Kui teil see õnnestub, on teie külastajad rahul ja te panite aluse positiivsele mainele.
Selgus on kasutatavuse tuum. Kui tõmbate külastajad tähelepanu kõrvale või ajate need segadusse, vajavad nad vajaliku leidmiseks rohkem aega või unustavad nad täielikult oma algset eesmärki. Igal juhul peavad nad teie saiti ebamugavaks ja jäävad rahuldamata.
5 hea kasutatavuse põhimõtet: juurdepääsetavus, mugavus, arendamise lihtsus, töökindlus, asjakohasus.

Negatiivne näide:

Külastaja loob saidist esmamulje mõne sekundi jooksul pärast "maandumist". Ta hindab teadmatult visuaalset teavet: lehe kujunduse, piltide, navigatsioonielementide ja infoplokkide värviskeemi. Väljaande Instant shift andmetel ei usalda 94% kasutajatest saidi sisu ja kogu ettevõtet tervikuna, kui nad satuvad kokku äärmiselt ebaõnnestunud kujundusega.
Psühholoogide sõnul on esmamuljet väga raske muuta. See tähendab, et raiskate oma raha ülikvaliteetse ja väärtusliku sisu loomisele, ebaõnnestunult investeerite SMM-i ja kontekstuaalsesse reklaami, kui te ei õpi, kuidas oma tutvumise esimestel sekunditel oma klientidele hea mulje jätta. See puudutab saidi kujundust, mis vähemalt ei tohiks külastajaid tagasi tõrjuda.

Halvim veebisaidi näide: The world's worst website

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IT-prof Eestis (Nädal 8)

IT-juhid (Nädal 9)

Copyleft litsentsid (Nädal 7)