IT-juhid (Nädal 9)

IT-juhid


Stephen Paul Jobs

Stephen Paul Jobs on Ameerika leiutaja ja ettevõtja. Apple'i ja Pixari üks asutajatest. Ta läks ajalukku inimesena, kes pani pöörde mobiilsetele vidinatele. Steve Job oli hea juht ja suhtleja.
Steve oli 20-aastane, kui Wozniak näitas talle enda toodetud arvutit ja veenis sõpra, et ta müüks arvuteid. Kõik sai alguse trükitud vooluringide tootmisest, kuid selle tulemusel tulid noored arvutite kokkupanemisele.
Samuti tegelesid sõbrad telefonivõrkude häkkimiseks vajalike seadmete müümisega tasuta tulijatele, arvuti häkkerite eelkäijatele.
1986. aastal võttis Jobs animatsioonistuudio Pixari juhtimisel, mis produtseeris palju maailmakuulsaid koomikseid, näiteks Monster Corporation ja Toy Story. 2006. aastal müüs Steve oma vaimusünnituse Walt Disney'le, kuid jäi juhatusse ja sai Disney aktsionäriks, kellel oli 7 protsenti aktsiatest.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg on ettevõtlik ärimees, kelle elulugu kutsub esile põletava huvi noorte ja vanema põlvkonna seas. Tema nime seostatakse maailma suurima sotsiaalvõrgustiku Facebooki loomisega, mille kasutajate arv ületab 2 miljardit. Silmapaistev polüglott ja leidlik programmeerija on saanud parimateks mitmes suunas. Zuckerberg on dollarites miljardär, ametlik tulu on 1 dollar.
Facemashi tarkvara põhjal lõi Mark Zuckerberg sotsiaalse võrgustiku Facebooki vormis kommunikatsiooni meistriteose, mis laiendas Harvardi õpilaste suhtlust kohalikus võrgus. Mõne päevaga ületas projekt Harvardi ülikoolilinnaku piirid ning sellega ühinesid Ivy League'i ülikoolid Bostonis, New Yorgis, Massachusettsis ja Kanadas. Peagi liitus Stanfordi ja Columbia ülikooliga.
Mark Zuckerbergi tegevus äratas erinevate uurijate tähelepanu. Programmeerija põhiprojekti õnnestumise fenomen pakub kasutajatele endiselt huvi. Väljaanne Business Insider esitas lugejate kohtule valiku ettevõtja tuntud tsitaate pealkirjaga "Nii ütles Zuckerberg." Mark ise meeldib korrata Albert Einsteini tabavat fraasi: "Kõike tuleks lihtsustada nii kaua kui võimalik, kuid mitte enam."

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IT-prof Eestis (Nädal 8)

Copyleft litsentsid (Nädal 7)