IT-prof Eestis (Nädal 8)

IT-prof Eestis


Minu arvates peaks IT-prof Eestis seda teadma:

1. Tehniline inglise keel algtasemel:

Peaaegu kogu tehniline dokumentatsioon on kirjutatud inglise keeles. Lähtekood on enamikus tööstusharudes kirjutatud inglise keeles. Kõige olulisemad IT-sündmused on kaetud peamiselt ingliskeelsete ressurssidega. Kui soovite saada hea nõudluse spetsialist tööturul, peate teadma inglise keelt vähemalt dokumentide lugemise ja veateate kirjutamise tasemel.

2. Versiooni juhtimissüsteemid

Iga programmeerija peab mõistma põhimõtet ja suutma töötada vähemalt ühe versiooni juhtimissüsteemiga nagu Github.

3. Teadma vähemalt ühte programmeerimiskeelt ja sellega seotud tööriistu.

Niisiis, tänapäeval kõige populaarsemate keelte hulgas: C, C ++, C #, Java, Javascript, Ruby, PHP, Python, Objective-C, SQL.
C-keele osas tuleb märkida, et see on omaduste poolest üks universaalsemaid ja võimsamaid. Selgub, et luua saab peaaegu ükskõik millise programmi. Seda keelt on väga raske õppida, kuid see teeb selle teadmised eriti auväärseks. Sama võib öelda ka C ++ kohta ja lisada, et see on veelgi universaalsem ja nõudlikum.

4. Matemaatika

See üksus pole paljudes tööstusharudes nõutav. Kuid mõnes valdkonnas ei saa matemaatika hakkama. Mängumootorite arendamine eeldab näiteks geomeetria (töö vektoritega, ristuvate kujunditega töötamine), matemaatilise analüüsi (integraalide ja tuletiste otsimine), füüsika tundmist. Optimeerimissüsteemide ehitamisel ja optimaalsete marsruutide arvutamisel ei lähe te ilma diskreetse matemaatika teadmisteta kaugele. Masinõppes ja finantssektoris on see vajalik ka selleks, et saada täieõiguslikuks oma ala spetsialistiks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IT-juhid (Nädal 9)

Copyleft litsentsid (Nädal 7)