Mil moel on Ajaveebid ehk blogid mõjutanud massimeediat?

Blogi võjud massmeediale

Internetist on saamas universaalne teabe salvestamise, vastuvõtmise ja levitamise vahend. Võrguruum on tekitanud nii olulise meediavormi nagu ajaveebid, mida on traditsioonilisest meediumist väga raske eristada.



Blogi peamine eripära on see, et igaüks, kellel on juurdepääs Internetile, saab sellesse tekste luua ja postitada. Lõppude lõpuks ei ole selleks vaja mingit konkreetset haridust. Paljudel ajaveebidel on oma lugejaskond.

Veebipäevik on teabega täidetud päevik, mis on üks autori projekti vorme. Üldiselt kipuvad ajaveebid väljendama isiklikke arvamusi, ühe autori olemasolu, võimalust kommenteerida. Veebipäeviku autorid kirjutavad sellest, mis nendega toimub, avaldavad arvamust teatud poliitiliste, kultuuriliste ja majanduslike sündmuste kohta.

Ajaveebid on massimeediat suuresti mõjutanud. Nüüd vaatavad inimesed ajalehe ostmise asemel Internetti või telefoni ja näevad seal kõiki uudiseid ja teavet. Inimesed eelistavad ajaveebid, kuna erinevatel inimestel on erinevad ajaveebid, nii et teave on pisut erinev. Inimesed usaldavad ajaveebe rohkem kui ajalehtede või televisiooni uudiseid.

Tänapäeval ei vaata inimesed enam televiisorit ega loe ajalehti. Nüüd on kõik käepärast (telefonis). Inimesed loevad nüüd oma ebajumalate blogisid ja usaldavad neid. Nüüd on kõigil inimestel maailma kõige kohta erinevad arvamused, kuna Internetis on palju ajaveebe ja need erinevad üksteisest.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IT-prof Eestis (Nädal 8)

IT-juhid (Nädal 9)

Eric S. Raymond Hacker-HOWTO (Nädal 10)