ITSPEA. IT-lahendused, millest aga asja ei saanud (Teema 1, Nädal 1)

Microsoft Zune

Zune on kaasaskantav meediumipleier. 
Väljalaske kuupäev:Ameerika Ühendriigid, 14. november 2006.

Zune peamised konkurendid olid iTunes ja Apple'i iPod-mängija. 2001. aastal tõi Apple turule iPodi ja pööras digitaalse muusika tööstuse tagurpidi. Viis aastat hiljem tutvustas Microsoft konkurenti Zune.

Vaatamata positiivsetele arvustustele kukkus Zune läbi seetõttu, et ta ilmus turule liiga hilja, tal oli kehv turunduskampaania ja tal puudusid suuremate muusikasiltide toetamine. Müük oli madal, kuid Microsoft toetas Zune'i veel kuus aastat. 2012. aastal lõpetas ettevõte projekti lõpuks.

Minu arvates on selliste ettevõtetega konkureerida väga keeruline. Microsoft oleks pidanud nende seadmed odavaks tegema ja varem välja laskma. Kuid samamoodi hakkasid kõik inimesed mobiilseadmetes muusikat kuulama. Lõpuks ei kasuta keegi sama iPodi...

Ma isegi ei teadnud sellest seadmest. Reklaamikampaania oli halb, peaaegu keegi ei teadnud sellest seadmest. Kõik teadsid iPodist ja ostsid neid.

Windows Phone

Windows Phone on Microsofti välja töötatud mobiilne opsüsteem.



Microsoft tõi Windows Phone 7 turule 2010. aastal, kolm aastat pärast esimese iPhone'i turuletoomist ja kaks aastat pärast Android seadmete esimest turuletoomist. See viivitus läks ettevõttele kalliks maksma, kuna enamik arendajaid ja kasutajaid on juba ühendatud iOS-i ja Androidi ökosüsteemidega. 2014. aastal meeleheitlikul katsel oma projekti välja töötada sai Microsoft Nokia, kuid aasta hiljem tõi see miljardeid kahjumit. Nüüd on Windows Phone'i osa nutitelefonide turul alla 1%.

Kui Windowsi telefon välja tuli, ei meeldinud see mulle ise. Seda oli ebamugav kasutada, see oli suur ja kaalus palju. Midagi erilist minu arvates polnud. Microsoft Phone oli ka üsna kallis, mis oli minu arvates suur viga.

BlaclBerry Storm

BlackBerry Storm oli puuteekraaniga nutitelefon, mille on välja töötanud Research In Motion.
Pärast iPhone'i väljalaset ütles nutitelefonide turu liider BlackBerry, et kasutajatel on klaviatuuri kasutamine mugavam ja nad ei soovi puutetundliku ekraaniga telefone osta. Kuid inimesed hakkasid iPhone võtma ja BlackBerry pidi kiiresti vabastama Stormi oma esimese telefoni, millel oli klõpsatav ekraan ja mis simuleeris klaviatuuri nuppude füüsilist vajutamist.



See kummaline mehhanism kukkus sageli kokku, mistõttu pidi ettevõte 2008. aastal asendama suurema osa miljonist nutitelefonist, mida ta müüs. Kahjum ulatus peaaegu 500 miljoni dollarini. BlackBerry aktsiad langesid jätkuvalt ja möödunud aastal loobus ettevõte lõpuks telefonide tootmisest.

Minu arvates olid BlackBerry telefonid tavaliselt alati kallid ja mõttetud. Neid ostsid tavaliselt ainult rikkad inimesed, nii et enamik inimesi polnud sellest huvitatud.


p.s Vabandust eesti keele halva oskuse pärast.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IT-prof Eestis (Nädal 8)

IT-juhid (Nädal 9)

Eric S. Raymond Hacker-HOWTO (Nädal 10)